Snabbt tiden går...

Snacka om att tiden går fort fram. Snart är denna veckan slut och det är söndag idag, men som tur är så skiner solen idag iaf :D. Blir så glad när man ser att solen finns kvar efter denna mörka och dystra vintern. Helgen har verkligen varit lugn och skön. Har vart på stan, hemma hos Christer och kolla på massa super bra filmer och ätit massa mat och skräpmat haha. Men om man ska sumera helgen så har det varit en bra helg iaf :). 
 
Nu ska jag nog ta tummer ur r***n och göra mig i ordning inför dagen. Funderar på att åka in till stan bara för att ha något att göra och passa på att vara ute i det sköna vädret.

Pyss Pyss...


:)

Fredag igen och det känns verkligen skönt med lite ledighet. När jag kom hem så bestämde jag mig för att ringa till min lilla mofar :). Gud så glad han blev bara av ett lite samtal! Känns verkligen skoj att kunna förgylla någons dag bara genom att ringa och prata. Saknar lilla mofar men självklart alla andra där hemma också !!!

Ha en super trevlig kväll, det ska iaf jag ha :).

Pyss Pyss...



Ge mig maaat...

Åååååh ge mig mat, ja svälter snart. Blir potatis i ugnen och nån smaskig kycklinggryta till middag idag :). Sne blir det att kolla på film och bara ta det lugnt hemma hos Christer. Känner mig utsvulten samtidigt som jag känner mig halv dö :P. Inte alls skoj men snart är det väll ändring på det om magen får lite mat i magen!!!
Blev för övrigt inget kommunfullmäktige idag då våran lärare inte har koll på nått som hon ska ha koll på. Vi skulle ha röst och talvård ist, vilket är mkt roligare, så vi får väll gå en annan gång hahaha :P. Aja nu ska jag va social mot min kära vän och inte tänka på skolan och lärare :P.

Pyss Pyss...


Seg som bara den...

Usch känner mig seg och slö, har nog gjort det i nån vecka nu. Men blir kanske bättre snart :P. Det kan man ju hoppas på iaf hehe. Sitter hemma och funderar på om man ska lägga sig eller inte. Tittar nämligen på en bra film på trean men behöver nog lite mer sömn än vanligt i natt.
Och imorgon är det kommunfullmäktige som gäller med skolan. Vill inte dit, utan vill hellre ha röst och talvård. Men va vet jag det kan ju bli intressant.

DAGENS NAMN:

Bodil har fornnordiskt ursprung. Det härstammar egentligen från det gamla namnet Bothild, men har utvecklats ur den yngre varianten Botilda. Bothild i sin tur kommer från orden "bot" och "hildr" som betyder "strid". Det finns i dag cirka 7 800 som heter Bodil, av dessa har omkring 4 800 det som tilltalsnamn.

Boel är en förkortning och modernisering av det fornnordiska Bothild. Det har därför samma ursprung och betydelse som namnsdagsgrannen Bodil. Det finns i dag cirka 2 500 som heter Boel, varav ungefär 1 400 kallas så.

Pyss Pyss...


Usch hatar ordklasser...

Vi har precis haft ett test i ordklassen, fy fan va det gick dåligt. kan säga att ordklasser inte riktigt är min grej. Men man kan ju inte göra mer än sitt bästa och försöka iaf. Eller hur? Snart är det iaf lunch och magen kurrar som bara den. Ha det gött.

Pyss Pyss...


Burger :P

Mmmm va gott det är med hamburgare asså. Och det var exakt vad som blev till middag idag :). Hemma gjorda hamburgare är verkligen smaskeli smaskens. Nu är det dags att bädda rent i sängen och sen lägga sig för natten :).

Pyss Pyss...



Rent och fint :)

Nu är det rent och fint hemma igen efter en genomgång med dammtrasan och dammsugaren. Fattar inte riktigt vart all smuts kommer ifrån alltså :P. Nu är det rent och fint iaf så nu kan man va lugn i ett par dagar framöver hehe. Ska ta en macka nu och sen gå över till Christer för att plugga på ordklasser som vi ska ha test på denna veckan som kommer.

DAGENS NAMN:

Erika
är en feminin form av namnet Erik som har betydelsen ensam härskare. En teori är också att det är bildat från latinets erice som betyder ljung.
Bland de yngre idag är stavningen Erica mycket mer vanlig. Olika kortformer är Rika och Riken.

Grattis Erica (som jag gick tillsammans med på gymnasiet) på namnsdagen :).

Pyss Pyss...


Lugn klördagkväll :)

Nu är lördagen slut och det är dags att lägga mig. Men min dag har varit lugn men har ändå haft en hel del för mig. Dagen började med att gå upp, satt mig på soffan och segade en bra stund :P. Sen blev det till att göra sig i ordning för att gå till Maxi med Christer. Efter det blev det matlagning som gällde och idag gjorde vi potatis i ugnen med kyckling och en super god sås till :). Annars har vi bara suttit och kollat på film, men det är inte så bara :P. Alltids skoj att kolla på filmer ju. Vi hann med att titta på tre olika filmer, vi började med Scream 3 följt av Texas Chainsaw Massaker och till sist kollade vi på Finding Neverland. Tre super bra filmer verkligen.
Vi hade även en massa chips, godis och coca cola till så nu är man fortfarande mätt och känner sig som värsta svullot hahaha :P. Tack för en mysig kväll iaf :D. Natti natti...

Pyss Pyss...


!!!

Igår var det fest för Isabella som fyllt 20 år. Det var skoj med massa folk och mycket bra musik. Senare på kvällen bar det ut på krogen och minglade :P.
Vill säga förlåt igen Isabella för insidencen (A) hehe.
Aja hade förövrigt en super trevlig kväll :).
( Blev tyvärr inga bilder för att min kamrera fungerade inte :/ )

Pyss Pyss...


Tröööt...

Usch känner mig helt färdig asså, känns hemskt att vara så här trött :P. Men inte konstigt att man blir trött när man har tusen saker i skolan att hinna med. Men det lugnar sig väll säkert snart.

Iaf så vill jag gratta min underbara syster som fyller 22 år idag :D!!!! Grattis till dig VÄRLDENS BÄSTA SYSTER, hoppas du haft en bra födelsedag <3

DAGENS NAMN:

Agnes har grekiskt ursprung och härstammar från det ordet "hagnos" som tolkats "ren" eller "kysk". Det finns i dag cirka 17.000 som heter Agnes, varav ungefär 9.400 kallas så.

Agneta är den svenska formen av Agnes och har använts i Sverige sedan slutet av 1300-talet.



Pyss Pyss...


In school...

Nu är man i skolan och arbetar med ett arbete som jag ska redosvia nästa vecka på TSP. Vi ska berätta en resa som vi gjort, kan va påhittat, med olika länder inräknat. Kan bli skoj.
Nu är det snart lunch iaf och magen kurrar mer och mer för var minut.
Pasta och köttäfrsås blir det idag som Christer lagade igår. Mumms!

Pyss Pyss...



Onsdag :)

Snart är dagen slut och jag ska snart sova. Har haft en super trevlig kväll hos Christer med massa skratt. Men det är inte ovanligt att man skrattar i det umgänget hehe :D !!!
Skönt att det snart är helge igen. Veckorna går verkligen snabbt och hinner knappt med. Och på fredag är det fest för Isabella som fyllt 20 :D. Fy fan va skoj det ska bli !!!
Natti natti på er alla.

Pyss Pyss...


Tack !!!!!

Gud så glad jag blev precis just nu !!!!!
Fick en kommentar av en man om att han
hittat mitt borttappade USB-minne. Hoppas
att han svarar mitt mail och kanske kan
skicka minnet till mig !!! Kan verkligen säga
att det finns ärliga människor i världen !!!

Pyss Pyss...


:D

Måndag igen och läxorna bara väller in. Har allderles för mycket nu känns det som, och jag vet inte hur jag ska hinna med allt. Hoppas det går bra och att man orkar.
Har förövrigt varit en hel okej dag i skolan, kanske lite seg med plugg och så men ingen större fara. Trivs ju bra i skolan så tillsammans med alla klasskompisar :). Efter skolan bar det av hemmåt som vanligt och man gick hem och hämtade lite mat som behövdes till våran matlagning. Idag blev det potatis i ugnen tillsammans med stekt kyckling och smaskig sås. Blev kanon gott verkligen. Potastis i ugnen är verkligen nått som jag inte kan få nog av (och varmamackor, eller hur Christer :P). Aja snart bär det iaf av till sängen och ska försöka sova gott i natt också :).

DAGENS NAMN:
Får väll säga grattis till gammel farmor som skulle haft namnsdag idag, eller hur man nu säger det. Är nämnligen mammas farmors namnsdag, Hildur.

Hilda kommer från det fornnordiska namnet Hild som är bildat av ordet "hildr" som betyder "strid". Det finns i dag cirka 6.500 som heter Hilda, av dessa har omkring 3.100 det som tilltalsnamn.

Hildur är en yngre form av Hild och betyder alltså samma sak som namnsdagsgrannen Hilda. Det finns i dag cirka 3.200 som bär namnet, varav ungefär 1.100 kallas så.


Pyss Pyss...


Scream 2

Ligger här hemma och kollar på Scream 2 på kanal 5. Den är ganska bra men jag trodde den var läskigare än var den var. I och för sig så kollade jag på den första gången när jag var mellan 8-10 år eller så, och då är filmer oftast läskigare :P hehe. 

Pyss Pyss...


Hatar att skriva tal...

Usch fy fan va tråkigt det är att skriva tal. Vi har som uppgift i svenskan att vi ska skrvia ett fucking jävla tal och det är såååå tråkigt. Men man måste ju göra det tyvärr, så det är ju bara att bita ihop och göra det.
Så nu ska jag väll ta och skriva klart det om jag ny lyckas med det. Wish me luck !!!

DAGENS NAMN:

Anton härstammar från latinets Antonius och betyder "den oskattbare" eller "den ovärderlige". Det är känt i Sverige sedan 1600-talet. Namnet var ganska allmänt kring förra sekelskiftet men hade en klar nedgång i mitten av 1900-talet. Men under förra seklets sista årtionden blev det i stället ett av de allra vanligaste dopnamnen på små pojkar. Det finns i dag cirka 31 900 som heter Anton, av dessa har omkring 23 300 det som tilltalsnamn.

Tony kommer närmast från engelskan och är en kortform för det lika engelska namnet Anthony. Anthony är i sin tur en anglosaxisk böjning av latinets Antonius som betyder "den ovärderlige" eller "den oskattbare". Tony kom till Sverige med den amerikanska kulturen och filmerna i mitten av 1900-talet. Det finns i dag cirka 14 900 som heter Tony, varav ungefär 10 000 kallas så.



Pyss Pyss...


Lyckad fest igår :)

Det blev en lyckad fest hos Linn den 15:e :D. Kanske lite för full hahaha men så farligt var det inte. Känner mig självklart lite seg och trött men det är väll tillåtet haha :P? Jag hade riktigt trevligt med allt roligt folk som var där. Sen blev det att jag filmade Josefina, Malin och Christer med min mobil och dom var fulla och goa och skulle försöka teckna samtidigt :P. Skoj skoj hahaha. Tack aif allesammans för en super duper trevlig fest!!!




Pys Pyss...


Fredag :)

Fredag igen nu då, gud så skönt det känns :). Denna veckan har verkligen gått oerhört fort. Vet snart inte hur man ska hinna med allt om tiden ska rusa så som den göra :P !!! Idag så firade vi Isabella och Daniel si våran klass som fyllde år, 20 repsektiva 26, och det bjöds på sång, tårta och massa gratulationer till dom båda :D. Hoppas dom får en bra fördelse dag. GRATTIS till er :D.

Efter skolan så drog jag, Isabella, Christer, Josefina och Lisa till Subway och käkade. Kanske inte så nyttig mat men det är ju så gott hehe. Man lever ju bara en gång så man får ju unna sig nått sånt någon gånt. Ska väll snart iväg till Ica Maxi och handla lite, men vad vet jag inte riktigt än men kommer nog hitta vad jag säker när jag väl har kommit dit :).

DAGENS NAMN:

Laura kommer från italienskan och är en kortform av det latinska namnet Laurentia. Det i sin tur är den feminina varianten av Laurentius som har betydelsen "den lagerkrönte". Det finns i dag cirka 3.400 kvinnor som heter Laura.

Lorentz är den tyska formen av latinets Laurentius, som betyder "den lagerkrönte". Det finns i dag cirka 1.500 som heter Lorentz.



Pyss Pyss...


Pizza e gött :P !!!

Hej hopp gummi snopp...här sitter man hemma och halvsover typ haha. Har hållt på att tvättat idag men som tur är så hade jag nästan ingen tvätt så då erbjöd jag Christer att ta med tvätt om han behövde nått. Så fick sällskap denna gången jag tvättade vilket var mycket trevligt :). Är fortfarande mätt efter att ha smällt i mig nästan en hel pizza tsm med Christer :). Vi orkade inte gå ut och köpa pizza så vi gick in på onlinepizza.se och beställde en så dom kom hem med dom till dörren hahaha. Sen hade jag beställt en coca cola men fick vi det, nej utan vi fick en fanta. Men det är ju gott det också som tur är. Smaskens var det iaf men mätt blir man.







DAGENS NAMN:

Felix kommer från latinet och har tolkats "den lycklige". Det finns i dag cirka 10.800 som heter Felix varav ungefär 8.700 kallas så.

Felicia är den kvinnliga namnformen av Felix. Namnet har sitt ursprung i latinet och har tolkats "den lyckliga". Det finns i dag cirka 17.400 som heter Felicia, av dessa har omkring 11.000 det som tilltalsnamn.

Pyss Pyss...


Ny klippt :D



Var och klipte mig idag :D. Gud så skönt det känns kan jag säga, det var verkligen behövligt just nu. Bad frissören göra likadana lockar som hon gjorde sist gång. Blev jätte nöjd och nu känner jag mig fin igen :D!!!
Hoppas ni haft en bra dag iaf.

DAGENS NAMN:

Frideborg kommer från tyskan och består av två ord med betydelsen "fred" och "beskydd". Det finns i dag cirka 3.500 som heter Frideborg, varav ungefär 200 kallas så.

Fridolf har sitt ursprung i forntyskan och består av orden för "fred" och "varg". Det finns i dag cirka 600 som heter Fridolf.


Pyss Pyss...




Så härligt...

Så himla härligt att äntligen vara tillbaka i skolan och träffa alla underbara klasskompisar :D <3
Har verkligen saknat alla nu under lovet. Som tur var så blev den en mjukstart idag med att vi satt och konverserade "fritt" på teckenspråk i olika grupper. Annars var det en helt vanlig skoldag egentligen.

Efter skolan så bar det som vanligt in till stan, hehe, och kikade runt i affärer med Lisa och Christer :). Kallt som fan var det kan jag meddela er alla :P. Vi började trippen mer att gå runt i affärer och kolla och sen hamnade vi inne på Kics och där hittade jag en puma pafrym som det var rea på, så jag var ju bara tvungen att köpa den. Men investerade även en ny foundation som var behövligt, men också ett par vantar då jag slarvade bort ena i Borlänge :P !!! Efter all vandring på stan så bara det av till Cafe Vasa och tog en fika, är alltid mysigt och fika och prata med underbara kompisar :). Kommer nog vara en fikaoman om jag ska fortsätta med allt fikande hahaha :P.

Men sen bar det av hem och lagade pannkakor med Christer. Dock gjorde jag egna då jag inte kan äta ägg :). Men jag är van och dom blev allt smaskiga. Nu sitter jag iaf hemma och tar det lugnt innan man ska lägga sig. Måste börja bli en vana att lägga sig i tid nu, och inte klockan 4 som det blev flera dagar i helgen xD !!!

DAGENS NAMN
Jan är ett av alla dessa otaliga namn som härstammar från det grekiska Johannes som i sin tur leder tillbaka till hebreiskans Jachanan. Närmast är Jan en förkortning av den gamla tyska formen för Johan, Jahan, som också kommer från Johannes. Johannes brukar i sin tur tolkas som "Gud har förbarmat sig". Jan är känt i Sverige sedan 1600-talet och det var ett av de allra vanligaste dopnamnen mellan 1940- och 1970-talen. Det finns i dag cirka 130 000 som heter Jan varav ungefär 66 600 kallas så.

Jannike härstammar liksom Jan från Johannes och är därmed en av de många kvinnliga varianterna på det bibliska namnet. Jannike hade en liten popularitetsperiod under 1980-talet men har nu sjunkit tillbaka. Det finns i dag cirka 800 som heter Jannike i olika stavningar, av dessa har omkring 700 det som tilltalsnamn.



Fikat :)

Idag blev det en fika som hamnade på att göra listan. Åkte med Christer in till stan sen så mötte vi upp Glenn där och sen bar det av till Espresso House och tog en fika. Trevlig trevligt var det :). Alltid roligt med fika och trevligt sällskap.

Pyss Pyss...


Today is today...

Dagens namn 

Sigurd är ett fornnordiskt namn, bildat av ord som betyder seger och väktare och betyder följaktligen segerns väktare. Sigurd Ring hette en mytisk svensk och dansk kung på 700-talet. Namnet började användas på 1880-talet och kom in i almanackan 1901. Antalet namnbärare är runt 8 000, av dessa har omkring 1 300 det som tilltalsnamn.

Sigbritt
är ett danskt namn som är sammansatt av två ord för seger och ljus. Det kom till Sverige via Danmark i början av 1900-talet. Sigbritt var mor till Kristian tyranns (den gode kallad i Danmark) stora kärlek Dyveke. Sigbritt var ganska populärt på 1920- och 1930-talen, men är i dag mycket ovanligt. Antalet är runt 2 000, av dessa har omkring 1 100 det som tilltalsnamn.

Pyss Pyss...


Twilight :D

Kom nyss hem från Christer efter en nästan heldag att umgås med honom :). Började med att vi åka in till stan och handlade lite till pannkakor som vi skulle lagat, men det blev McDonalds ist :P haha. Efter det bar det av hemmåt och satt och lyssnade på massa musik på hans dator. Och han har inte lite musik heller kan jag säga hehe :). Men det är mycket bra musik :D:D:D !!!
Sen bestämde vi oss för att titta på film och vi började med att titta på Sleepy Hollow följt av Twilight igen :). Båda desa filmer är verkligen superbra men Twilight kan man inte få nog av haha!!!
Hoppas ni får sova så gott sen :).

Pyss Pyss...


:)

Hej hopp ännu en dag är kommen till denna kalla och soliga värld, iaf här i örebro :P. Sitter och njuter av min kopp kaffe medans jag kollar ut genom förnstret och ser all den vita snön som ligger täckt överallt. Känner mig glad idag och på bra humör, även fast jag kom i säng strax innan 4 i natt eller i morse kanske man kan säga haha. Aja är iaf inte speciellt trött och ska väll dricka upp mitt kaffe och sen hoppa in i duschen :).
Ha en super härlig dag..

DAGENS NAMN !!!

Gunnar är ett gammalt fornnordiskt namn där förleden "gun" har betydelsen "strid" och efterleden betyder "krigare". Det finns i dag cirka 120.300 som heter Gunnar, varav omkring 21.300 kallas så.

Gunder är den danska formen av Gunnar. Det finns omkring 800 som heter Gunder, av dessa har cirka 200 det som tilltalsnamn.

Pyss Pyss...


Thanks my friend !!!

Tack så jätte mycket för hjälpen med att fixa min blogg Christer :D !!! Är verkligen super nöjd med allt som du fixade hihi. Får göra dig nån tjänst nån dag med nått som du kanske inte har full koll på haha. Aja tack iaf :D:D:D !!!
Hoppas ni som väl besöker min blogg tycker lika dant som jag hehe, och hoppas ni får en super bra natt blir det väll nu ;P. Kommer kanske lite bilder som vi tog idag också så småning om :).

Pyss Pyss...


           


Dagens namn :)

Grattis Erland på namnsdagen :P

Erland

Erland är ett fornnordiskt namn som troligen har sitt ursprung i det fornnordiska "örlendr" som betyder "främmande" eller "utländsk". Erland har förekommit i Sverige sedan 1200-talet. Det hade en skaplig popularitetsperiod från förra sekelskiftet och 40 år framåt, men är numera ovanligt som dopnamn. Det finns i dag cirka 9.600 som bär namnet.


Pyss Pyss...

Dagens namn :)

Tänkta att det kunde vara roligt att lägga ut lite fakta om dagens namn som står i almanackorna :). Ska iaf försöka att göra det varje dag hehe :). Kan va lite roligt ju att veta var namn kommer ifrån och vad dom betyder. Kanske är lite tråkigt för vissa att läsa dagens namn men jag tycker det är lite roligare att läsa ibland än bara om massa saker man gör på dagarna haha :P. Blir lite varriation med andra ord.

AUGUST härstammar från latinets Augustus, som tolkats "den vördnadsvärde" eller "den upphöjde". Det var det namnet som Julius Caesars adoptivson Octavianus tog sig när han besegrat sina konkurrenter om den första kejsarkronan i Rom. August har använts som dopnamn i Sverige sedan 1600-talet. Det var vanligt i slutet av 1800-talet och har fått ett nytt uppsving hundra år senare. Det finns i dag cirka 6 700 som heter August varav ungefär 2 200 kallas så.


AUGUSTA
är den kvinnliga formen av August och härstammar liksom namnsdagsgrannen från latinets Augustus och har därmed samma betydelse som August. Namnet är känt i Sverige sedan 1600-talet och var ganska populärt kring förra sekelskiftet. Augusta har däremot inte såsom August fått någon ny popularitetsperiod. Det finns i dag cirka 3 100 som heter Augusta, men av dessa har endast 153 det som tilltalsnamn, enligt senaste statistik

Pyss Pyss...


Helt slut...

Usch jag känner mig verkligen helt slut nu. Har hållt på i ett hela dagen. Tror inte jag har suttit still mycket under dagen asså. Har städag och plockat och sprungit upp och ner till förrådet med massa saker som legat och samlat damm. Så nu för en gångs skulle kan jag sätta mig ner och pusta ut :). Funderar på att ta mig nått att äta, men jag har inte bestämt mig för vad än. Kommer nog på nått gått så småningn om. Om jag hade haft rostebröd så hade jag kunnat göra varmamackor men har ju tyvärr inte det, och jag som blev så sugen på det. Men men så kan det vara . Det kommer nog fler tillfällen att göra det hehe :P. Ha en superduper härlig kväll.

Pyss Pyss...


An other day has arived...

Gud så redig jag har varit idag, har nämnligen dammat, dammsugit och torkat golvet. Det var verkligen behövligt och det kändes som om jag inte hade städat på 100 år haha. Ne kanske inte så illa men nu är det gjort iaf och det känns verkligen sköööönt :).
Sen satt jag precis och kollade på American Funniest Home Videos på femman och då såg jag en sån supersöt liten pojken som gav The Evil Eye. Så jag är bara tvungen att lägga ut klippet här på bloggen hihi :). Dock lite dålig kvallite men sött klipp ändå.



Pyss Pyss...

All I want is to be happy...

All I want is to be happy but what can I do. I gues nothing realy.
But sometimes you can´t be on top all day long. And today is that
cind of a day. It will go over soon that I´l know but it´s hard when
you always getting disappointed. I hope you will come to your sences
soon, I realy do.
But then it´s good to have cind and caring friends who will be there for you.
And for that i´m very greateful.


Första måndagen på det nya året...

Måndag nu igen då, fast nu är det ju ännu ett nytt år. Än så länge så har inget hunnit hända :P. Jag käkade precis bakadpotatis med massa gott i och snart så ska jag tvätta och det känner jag mig inte speciellt upplagd för men jag är tyvärr tvungen eftersom min hårspray har läkt i hela resväskan :(. Så luktar alla mina kläder hårspray haha :P. Aja jag får hoppas på att det försvinner iaf.

Pyss Pyss...


2010 nu då :D

Då har vi gått in på ett nytt år, nämnligen 2010. Ofattbart vad tiden har gått snabbt. Och tyvärr så har jag itne hunnit skriva så mkt på bloggen eftersom jag inte hara varit hemma nästan nått nu under ett par dagar. Jag har ju varit hos Christer nu under nyår :D. Det har verkligen varit super trevligt med massa mat och skratt. Kom dock dit ett ex antal timmar senare än vad som var väntat då allt krånglade den dagen. Åkte 09:47 men stoppades sen då det blev strömavbrott och sen så blev det bara värre där i från :P hahaha. Men jag kom ju spo tur var fram tillslut. Tack för ett par trevliga dagar <3 !!!



RSS 2.0