Hatar att skriva tal...

Usch fy fan va tråkigt det är att skriva tal. Vi har som uppgift i svenskan att vi ska skrvia ett fucking jävla tal och det är såååå tråkigt. Men man måste ju göra det tyvärr, så det är ju bara att bita ihop och göra det.
Så nu ska jag väll ta och skriva klart det om jag ny lyckas med det. Wish me luck !!!

DAGENS NAMN:

Anton härstammar från latinets Antonius och betyder "den oskattbare" eller "den ovärderlige". Det är känt i Sverige sedan 1600-talet. Namnet var ganska allmänt kring förra sekelskiftet men hade en klar nedgång i mitten av 1900-talet. Men under förra seklets sista årtionden blev det i stället ett av de allra vanligaste dopnamnen på små pojkar. Det finns i dag cirka 31 900 som heter Anton, av dessa har omkring 23 300 det som tilltalsnamn.

Tony kommer närmast från engelskan och är en kortform för det lika engelska namnet Anthony. Anthony är i sin tur en anglosaxisk böjning av latinets Antonius som betyder "den ovärderlige" eller "den oskattbare". Tony kom till Sverige med den amerikanska kulturen och filmerna i mitten av 1900-talet. Det finns i dag cirka 14 900 som heter Tony, varav ungefär 10 000 kallas så.Pyss Pyss...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0