:D

Måndag igen och läxorna bara väller in. Har allderles för mycket nu känns det som, och jag vet inte hur jag ska hinna med allt. Hoppas det går bra och att man orkar.
Har förövrigt varit en hel okej dag i skolan, kanske lite seg med plugg och så men ingen större fara. Trivs ju bra i skolan så tillsammans med alla klasskompisar :). Efter skolan bar det av hemmåt som vanligt och man gick hem och hämtade lite mat som behövdes till våran matlagning. Idag blev det potatis i ugnen tillsammans med stekt kyckling och smaskig sås. Blev kanon gott verkligen. Potastis i ugnen är verkligen nått som jag inte kan få nog av (och varmamackor, eller hur Christer :P). Aja snart bär det iaf av till sängen och ska försöka sova gott i natt också :).

DAGENS NAMN:
Får väll säga grattis till gammel farmor som skulle haft namnsdag idag, eller hur man nu säger det. Är nämnligen mammas farmors namnsdag, Hildur.

Hilda kommer från det fornnordiska namnet Hild som är bildat av ordet "hildr" som betyder "strid". Det finns i dag cirka 6.500 som heter Hilda, av dessa har omkring 3.100 det som tilltalsnamn.

Hildur är en yngre form av Hild och betyder alltså samma sak som namnsdagsgrannen Hilda. Det finns i dag cirka 3.200 som bär namnet, varav ungefär 1.100 kallas så.


Pyss Pyss...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0