Busscrash 060309

Detta har hänt mig idag (Artikeln är kopierad från ttela.se den 6:e mars 02009):

Buss med 34 ombord kraschade

BÅBERG Flera personer skadades lindrigt då en buss med 33 passagerare körde av vägen och fortsatte en bra bit ut i terrängen vid Brätte i morse. Vid lunchtid befann sig fortfarande två personer på Uddevalla sjukhus för vård.


En buss körde av vägen vid Brätte under fredagsmorgonen. Sju personer fördes till sjukhus.

Under dagen genomför polisen en teknisk undersökning av bussen.

En av Västtrafiks bussar på väg mot Näl körde av okänd anledning körde av vägen vid Båbergs gård mellan Brätte ridskola och Båberg strax efter klockan sex på fredagsmorgonen. 34 personer, inklusive chauffören, befann sig på bussen. Flera av personerna skadades lindrigt. De flesta av passagerarna var på väg till sina arbeten på Näl.

Bussen körde över en stenmur och in i en gammal trädgård.

En medelålders kvinna befarades först vara allvarligt skadad, men hennes tillstånd visade sig vara betydligt bättre än vad man inledningsvis trodde.

- Många av dem är oskadda, eller mycket lindrigt skadade, sa Vivian Komstadius, informatör på Näl, tidigare under dagen om de skadades tillstånd.

Fem personer fördes i ambulans till Uddevalla sjukhus och åtta personer, varav sex med nackskador, till Näl.

Resten av passagerarna och chauffören fick åka buss till Näl där 21 personer sågs över. Ett psykosocialt team fanns tillgängligt för de som chockats av händelsen.

Det finns inga misstankar om brott. Den manliga busschauffören, som är i 50-årsåldern, var nykter men har ingen förklaring till det inträffade.

Polisen har nu inlett en teknisk undersökning av bussen. Bland annat ska bussens färdskrivare granskas. Räddningstjänsten fick ta hand om diesel som läckte från bussen.

Bussen kom från Vänersborg och körde av vägen vid hållplatsen Båbergs gård, fortsatte genom en stenmur ...  Under dagen genomför polisen en teknisk undersökning av bussen. 
En buss körde av vägen vid Brätte under fredagsmorgonen. Sju personer fördes till sjukhus.   


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0